+385 98 162 0992          booking@croatia-charter.hr

Politika Privatnosti

Ova Politika privatnosti utvrđuje način na koji društvo Fair wind d.o.o. prikuplja, obrađuje i štiti vaše osobne podatke, kao i svrhe u koje ih možemo koristiti, kao i prava koja možete ostvariti u svezi s vašim osobnim podacima u skladu s primjenjivim zakonskim propisima:

Opća uredba o zaštiti podataka EU 2016/679 (GDPR)
Zakon o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka.

1.Prikupljanje informacija o vama i korištenje prikupljenih informacija

1.Posjet našoj internetskoj stranici

1. Koji se osobni podaci prikupljaju?

Možete posjetiti internetsku stranicu društva Fair wind d.o.o. bez ikakve obveze identificiranja ili ostavljanja bilo koje vrste vaših osobnih podataka. Sljedeći podaci, koji se prikupljaju automatski tijekom svake posjete internetskoj stranici, ne smatraju se osobnim podacima: vrsta vašeg internetskog preglednika, naziv domene, vrijeme pristupa, adresa internetske stranice s koje ste pristupili i informacije o stranicama koje ste posjetili na našoj internetskoj stranici, kao i radnje koje poduzimate dok pretražujete našu internetsku stranicu. Ovi se podaci prikupljaju uz pomoć takozvanih kolačića. Kolačići su dijelovi informacija pohranjeni na tvrdom disku korisnika u svrhu vođenja evidencija. Kolačić ne može utvrditi vaše ime, e-mail adresu, telefonski broj ili bilo koju drugu osobnu informaciju o vama, osim ako ne odaberete pružiti te informacije. Određeni podaci (ali ne osobni podaci) su također pohranjeni u kolačićima u vašem internetskom pregledniku.

Prema zadanim postavkama, ova web stranica pohranjuje samo kolačiće na vaš uređaj koji su striktno potrebni za rad stranice. Za sve ostale vrste kolačića potrebno nam je vaše dopuštenje. Prilikom prvog ulaska na našu stranicu od vas se traži da odaberete kolačiće koje nam dopuštate da koristimo. Naša pravila o kolačićima nalaze se ovdje.

2.Slanje upita za rezervaciju putem online obrasca

a)Koji se osobni podaci prikupljaju?

Ispunjavanjem i slanjem upita za rezervaciju putem online obrasca za rezervaciju klikom na tipku ‘Send enquiry’ u vrhu stranice, sljedeći se podaci o vama prikupljaju automatski: vrijeme podnošenja obrasca, dok se drugi podaci poput imena i prezimena, e-mail adrese, broja telefona, broja osoba koje će biti na vašem charteru, odabrani brod i datum, broj tjedana i opcije chartera podaci koje šaljete po vlastitom odabiru.

b)Za što koristimo ove podatke?

Ove podatke koristimo kako bi vam poslali ponudu naših usluga, kao što ste zatražili u upitu.

c)Gdje se podaci pohranjuju i koliko dugo?

Ovi se podaci pohranjuju na poslužitelju našeg pružatelja usluge email-ostinga dok je to potrebno kako bi se održavao kontakt s vama u pogledu vašeg upita.

d)S kime dijelimo podatke?

Koristimo pružatelje web/email usluge treće strane, CloudAccess.net i Microsoft.com, koji su kao Voditelji obrade sukladani sa odredbama Opće uredbe o zaštiti podataka, kao i s drugim primjenjivim zakonima koji se odnose na privatnost. Kao Izvršitelj obrade, CloudAccess.net ima sporazum o obradi podataka koji je dostupan na njihovoj internetskoj stranici ovdje, dok Microsoft.com ima sporazum o obradi podataka dostupan ovdje.

3.Finalizacija rezervacije

a)Koji se osobni podaci prikupljaju?

Kada odlučite finalizirati vašu rezervaciju, trebat ćete sljedeće osobne informacije: ime i prezime, adresu, broj kontakt telefona, e-mail adresu, dozvolu za voditelja brodice i dozvolu za korištenje VHF radijske stanice. Prikupljamo samo one podatke koji su nam potrebni za finalizaciju postupka rezervacije naših usluga

Predajom rezervacije također iskazujete suglasnost da ćete prije prijave ili u trenutku prijave morati predočiti vaš osobni identifikacijski dokument, tj. predati vaše osobne podatke (ime i prezime, vrsta i broj vašeg osobnog identifikacijskog dokumenta, spol, državu i adresu prebivališta, s datumom rođenja i državljanstvom), sve u svrhe evidencije turista pri Hrvatskom nacionalnom turističkom informacijskom sustavu – eVisitoru (Zakon o boravišnoj pristojbi, “Narodne novine” 152/08). Ovi se podaci prikupljaju u svrhu statističke obrade i koriste ih turističke zajednice, javna tijela i ministarstva u svezi s ovim postupkom (Ministarstvo turizma i turističke inspekcije, Ministarstvo unutarnjih poslova i Ministarstvo financija – Carinska uprava).

b)Za što koristimo ove podatke?

Gore navedene podatke koristimo kako bismo vam pružili uslugu koju ste naručili. Nužno je da ste pravovremeno obaviješteni o svim aktivnostima u svezi s tom uslugom. Kako bismo to učinili, kontaktirat ćemo vas telefonski samo ako vjerujemo da je u vašem najboljem interesu da dobijete informacije što je prije moguće, a sve ostale informacije u svezi s vašim upitom ili rezervacijom šaljemo putem e-maila: upute za plaćanje, podsjetnike, račun, upute o dolasku u našu bazu… Čineći to, nikakve promotivne ni marketinške obavijesti neće dolaziti na vašu e-mail adresu, osim ako to niste izričito zatražili tijekom vašeg registracijskog postupka.

c)Gdje se podaci pohranjuju i koliko dugo?

Ovi se podaci pohranjuju kod našeg pružatelja cloud usluga Microsoft.com i booking sustavu za upravljanje rezervacijama koji koristimo.  Vaše ćemo osobne podatke izbrisati po okončanju ugovornog odnosa ili ne kasnije od trenutka u kojem ovi podaci neće biti potrebni sukladno pravnim zahtjevima.

Podaci dostavljeni u eVisitor su pohranjeni 10 godina, kao što je navedeno u njihovoj Politici o prikupljanju osobnih podataka, objavljenoj ovdje. Svako neovlašteno korištenje, objava, izmjena, obrada, reprodukcija, distribucija, snimanje, dodjela ili bilo koji drugi oblik neovlaštenog korištenja takvih osobnih podataka strogo je zabranjeno. Pritužbu u pogledu obrade vaših osobnih podataka možete podnijeti putem e-maila Turističkoj zajednici grada Splita: evisitor@visitsplit.com.

d)S kime dijelimo podatke?

Osim podataka koje smo dužni podnijeti Hrvatskom nacionalnom turističkom informacijskom sustavu – eVisitoru, koristimo sustave upravljanja rezervacijama treće strane s kojima smo potpisali Ugovor o obradi podataka i Ugovor ih obvezuje da čuvaju podatke u skladu s našom politikom o čuvanju podataka. Ovdje je popis dobavljača softvera i procesora podataka trećih strana:
– Nausys

4.Newsletter

a)Koji se osobni podaci prikupljaju?

Ako ste nam dali vaš pristanak na primanje obavijesti o našim promotivnim aktivnostima, podijelit ćete s nama vašu e-mail adresu.

b)Za što koristimo ove podatke?

Kako bismo vam povremeno slali naše marketinške kampanje u vezi ponuda koje nudimo, posebnim cijenama, ažuriranim informacijama… i kako bismo vam pružili sve informacije o razvoju naše internetske stranice.

c)Gdje se podaci pohranjuju i koliko dugo?

Ovi podaci su pohranjeni kod našeg pružatelja usluga marketinga e-pošte Mailchimp, platforme za internetski marketing kojom upravlja The Rocket Science Group LLC, sve dok se ne odjavite s našeg popisa primatelja newslettera klikom na gumb za odjavu u jednom od newslettera ili slanjem e-maila na info@fairwind.hr za odjavu s našeg popisa. Mailchimpova politika usklađenosti s GDPR-om dostupna je ovdje.

5.Sigurnost plaćanja kreditnim karticama

Kada plaćate putem interneta na našoj web stranici, koristite WSPay za internetska plaćanja (https://www.wspay.info/), WSPay je siguran mrežni sustav plaćanja, plaćanja u stvarnom vremenu, kreditne i debitne kartice i drugi načini plaćanja. WSPay kupac i trgovac osiguravaju siguran upis i prijenos unesenih podataka na kartici, kao i PCI DSS certifikat koji WSPay ima. WSPay koristi 256-bitni SSL certifikat za šifriranje i kriptografski protokol TLS 1.2 kao najviši stupanj zaštite podataka i sigurnosti podataka.Kada plaćate putem interneta na našoj web stranici, koristite WSPay za internetska plaćanja (https://www.wspay.info/), WSPay je siguran mrežni sustav plaćanja, plaćanja u stvarnom vremenu, kreditne i debitne kartice i drugi načini plaćanja. WSPay kupac i trgovac osiguravaju siguran upis i prijenos unesenih podataka na kartici, kao i PCI DSS certifikat koji WSPay ima. WSPay koristi 256-bitni SSL certifikat za šifriranje i kriptografski protokol TLS 1.2 kao najviši stupanj zaštite podataka i sigurnosti podataka.
WSPay pruža potpunu privatnost podataka vaše kreditne kartice od trenutka kada ih upišete u obrazac za plaćanje WSPay. WSPay izjavu o zaštiti prijenosa osobnih podataka možete pronaći ovdje.

6.Izjava o konverziji

Sva će se plaćanja vršiti u eurima. Pri terećenju vaše kreditne kartice, isti se iznos konvertira u vašu lokalnu valutu u skladu s tečajem udruženja kreditnih kartica. Kao rezultat ove konverzije postoji mogućnost u manjoj razlici od izvorne cijene navedene na našoj internetskoj stranici ili u ugovoru.

7.Sigurnost prikupljenih informacija

Društvo Fair wind d.o.o. pridaje veliku važnost ovoj izjavi i smatramo da vjerodostojnost našeg poslovanja ovisi o činjenici u kojoj je mjeri poslovanje društva u skladu s ovom izjavom. Stoga društvo Fair wind d.o.o. posebnu pažnju pridaje sigurnosti i zaštiti prikupljenih informacija o korisniku od gubitka, izmjena, neovlaštenog pristupa i bilo koje vrste zlouporabe.

Prikupljene informacije nećemo koristiti u svrhe koje nisu navedene u ovoj izjavi, osim ako to nije nužno za postupke realizacije odabrane usluge.

Društvo Fair wind d.o.o. ne prodaje, trguje, iznajmljuje ni daje vaše osobne podatke trećim osobama, osim u sljedećim slučajevima:

– Ako izričito i u pisanom obliku ne iskažete suglasnost na objavu određenih povjerljivih podataka za određenu svrhu ili određenoj osobi.

– Ako Ministarstvo unutarnjih poslova ili nadležno državno odvjetništvo ne zatraži podatke u svrhu provedbe zadaća unutar svoje nadležnosti.

– Ako sud, odvjetnici ili javni bilježnik zatraži podatke u svojim postupcima, gdje je predaja takvih podataka zatražena pisanim putem.

– Ako Porezna uprava, Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje i Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje ne zatraže podatke zbog zakonskih obveza koje voditelj obrade ima prema njima.

– Ako smo obvezni predati podatke Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture i Ministarstvu turizma.

8.Pristup i ažuriranje vaših osobnih podataka

U bilo kojem trenutku nas možete kontaktirati putem e-mail adrese info@fairwind.hr sa zahtjevom za pristup, izmjenu, dopunu ili brisanje bilo kojeg osobnog podatka koji o vama držimo. To ne uključuje bilo koji podatak koji smo obvezni držati iz administrativnih, pravnih ili sigurnosnih razloga.

9.Izmjene naše Politike privatnosti

S vremena na vrijeme možemo promijeniti našu Politiku privatnosti, kao i našu Izjavu o odricanju od odgovornosti. Ove ćemo izmjene objaviti na ovoj stranici i na stranici Izjave o odricanju od odgovornosti, tako da će naši posjetitelji uvijek biti upoznati s informacijama koje prikupljamo, kako ih koristimo i u kojim okolnostima dijelimo ove informacije s drugima.

10.Izjava o odricanju od odgovornosti internetske stranice

Informacije sadržane na ovoj internetskoj stranici imaju svrhu samo općeg informiranja. Informacije pruža društvo Fair wind d.o.o. i, iako nastojimo informacije držati ažurnima i točnima, ne dajemo nikakve izjave ili jamstva bilo kakve vrste, izričite ili implicirane, u svezi s potpunošću, točnošću, pouzdanošću, prikladnošću ili dostupnošću u odnosu na internetsku stranicu ili informacije, proizvode, usluge ili povezane grafičke prikaze koji se nalaze na ovoj internetskoj stranici u bilo koju svrhu. Svaku pouzdanost koju date takvim informacijama stoga dajete isključivo na svoj vlastiti rizik. Ni u kojem slučaju nećemo biti odgovorni za bilo koji gubitak ili štetu uključujući, ali ne ograničavajući ih na, neizravni ili posljedični gubitak ili štetu, ili bilo koji gubitak ili štetu bilo koje vrste, nastalu kao posljedica gubitka podataka ili profita proizašlog iz, ili u svezi sa, korištenjem ove internetske stranice.

Putem ove internetske stranice možete pristupiti drugim internetskim stranicama koje nisu pod kontrolom društva Fair wind d.o.o. Nemamo nikakvu kontrolu nad prirodom, sadržajem i dostupnošću ovih internetskih stranica. Uključenje bilo kojih poveznica ne impliciraju nužno preporuku ni podržavanje stavova koji su na njima iskazani.

Veliki se napori ulažu u besprijekorno funkcioniranje internetske stranice. Međutim, društvo Fair wind d.o.o. ne preuzima odgovornost ni jamstvo ako je internetska stranica privremeno nedostupna zbog tehničkih razloga koji su izvan naše kontrole.

11.Vaše prihvaćanje ovih uvjeta

Korištenjem ove stranice iskazujete izričitu suglasnost s Politikom privatnosti društva Fair Wind d.o.o. Ako se ne slažete s ovom Politikom, molimo vas, nemojte koristiti našu stranicu. Vaš nastavak korištenja internetske stranice društva Fair Wind d.o.o. nakon objave izmjena ovih uvjeta će značiti da ste prihvatili te izmjene.

Posljednje ažuriranje: 23. veljača 2024.

Booking enquiry

Your data will be stored on the email server and will be used exclusively for the purpose of communicating with you on the submitted request and will not be shared with third parties without your explicit consent.

We Have Received Your Enquiry

Thank you for reaching out to us! 🛥️

 Our team will review your enquiry and get back to you as soon as possible. In the meantime, feel free to explore our website for more information about yacht charter.