Opći Uvjeti i Pravila

Ovi uvjeti i pravila (“Uvjeti”) reguliraju korištenje usluga ponuđenih putem web stranice www.croatia-charter.hr koja je u vlasništvu tvrtke Fair Wind d.o.o., Luke Botića 9, 21210 Solin („Agencija“), online agencije za najam plovili koja djeluje isključivo kao posrednik između charter operatera i korisnika.

1.    Prihvaćanje uvjeta

Pristupanjem ili korištenjem usluga koje pruža Agencija, suglasni ste s ovim Uvjetima. Ako se ne slažete s bilo kojim dijelom ovih Uvjeta, ne možete koristiti naše usluge.

2.    Pružene usluge

Agencija djeluje kao posrednik između korisnika koji traže plovila za charter (“Korisnici”) i charter operater(“Charter operater“) koji nude svoje usluge na ovoj web stranici. Agencija olakšava postupak rezervacije pružajući Korisnicima informacije o dostupnim plovilima, pomažući pri rezervacijama i prikupljajući plaćanja u ime Charter operatera.

3.    Postupak rezervacije

Korisnici mogu pregledavati dostupna plovila putem web stranice Agencije ili izravno kontaktirati Agenciju radi pomoći. Nakon odabira plovila i potvrde rezervacije, Korisnici moraju pružiti potrebne informacije za rezervaciju, uključujući datume najma, broj gostiju i sve posebne zahtjeve (dozvola za vožnju plovila, dozvola za VHF radio itd.). Agencija će zatim stupiti u kontakt s Charter operaterrom radi potvrde rezervacije i izrade ugovora o charteru plovila koji će sadržavati sve informacije o ugovorenoj usluzi i Uvjetima i opće uvjete i pravila Charter operatera.

4.    Plaćanja

Sva plaćanja za potvrđenu rezervaciju chartera plovila moraju se izvršiti putem bankovnog računa Agencije koji će biti naveden u Ugovoru. Agencija će prikupljati plaćanja od Korisnika i proslijediti ih odgovarajućim Charter operaterima, odbijajući sve primjenjive naknade za usluge dogovorene s Charter operaterom. Dinamika plaćanja varira ovisno o charter operateru na način da se 30-50% plaća odmah nakon potvrde rezervacije, a ostatak 70-50% najkasnije 60-30 dana prije početka rezervacije.

5.    Otkazivanje i povrat novca

Politike otkazivanja variraju ovisno o Charter operateru i uvjetima ugovora o najmu. Korisnici trebaju provjeriti određenu politiku otkazivanja navedenu u vrijeme rezervacije. Povrat novca, ako je primjenjiv, bit će obrađen prema politici otkazivanja Charter operater.

6.    Odgovornosti Korisnika

Korisnici su odgovorni za pružanje točnih informacija tijekom postupka rezervacije, uključujući detalje svih gostiju i sve posebne zahtjeve. Korisnici se moraju pridržavati uvjeta i pravila propisanih od strane Charter operater, uključujući pravila o ponašanju, sigurnosti i korištenju plovila.

7.    Ograničenje odgovornosti

Agencija djeluje isključivo kao posrednik i ne preuzima nikakvu odgovornost za kvalitetu, sigurnost ili zakonitost plovili koje pružaju Charter operateri. Agencija nije odgovorna za bilo kakve štete, gubitke ili ozljede nastale tijekom trajanja najma.

8.    Pravila privatnosti

Agencija prikuplja i obrađuje osobne podatke sukladno svojoj Politici privatnosti, kojoj se može pristupiti na web stranici Agencije. Korištenjem usluga koje pruža Agencija, Korisnici pristaju na prikupljanje i korištenje njihovih osobnih podataka kako je opisano u Politici privatnosti.

9.    Izmjene uvjeta

 Agencija zadržava pravo izmjene ovih Uvjeta u bilo koje vrijeme bez prethodne najave. Svake promjene ovih Uvjeta bit će odmah važeće objavljivanjem na web stranici Agencije. Korisnicima se savjetuje da redovito pregledavaju Uvjete radi ažuriranja.

10.  Zakon koji se primjenjuje

Ovi Uvjeti bit će podložni i tumačeni u skladu sa zakonima Republike Hrvatske. Sve sporove koji proizlaze iz ili su u vezi s ovim Uvjetima nadležni su isključivo sudovi Republike Hrvatske. Korištenjem usluga koje pruža Agencija, priznajete da ste pročitali, razumjeli i pristajete biti obvezani ovim Uvjetima.

Booking enquiry

Your data will be stored on the email server and will be used exclusively for the purpose of communicating with you on the submitted request and will not be shared with third parties without your explicit consent.

We Have Received Your Enquiry

Thank you for reaching out to us! 🛥️

 Our team will review your enquiry and get back to you as soon as possible. In the meantime, feel free to explore our website for more information about yacht charter.