POLITIKA PRIVATNOSTI

 

Ova Politika privatnosti utvrđuje način na koji društvo Fair wind d.o.o. prikuplja, obrađuje i štiti vaše osobne podatke, kao i svrhe u koje ih možemo koristiti, kao i prava koja možete ostvariti u svezi s vašim osobnim podacima u skladu s primjenjivim zakonskim propisima: 

Opća uredba o zaštiti podataka EU 2016/679 (GDPR)
 Zakon o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka.

 

1.     Prikupljanje informacija o vama i korištenje prikupljenih informacija

1.      Posjet našoj internetskoj stranici

1.      Koji se osobni podaci prikupljaju?

Možete posjetiti internetsku stranicu društva Fair wind d.o.o. bez ikakve obveze identificiranja ili ostavljanja bilo koje vrste vaših osobnih podataka. Sljedeći podaci, koji se prikupljaju automatski tijekom svake posjete internetskoj stranici, ne smatraju se osobnim podacima: vrsta vašeg internetskog preglednika, naziv domene, vrijeme pristupa, adresa internetske stranice s koje ste pristupili i informacije o stranicama koje ste posjetili na našoj internetskoj stranici, kao i radnje koje poduzimate dok pretražujete našu internetsku stranicu. Ovi se podaci prikupljaju uz pomoć takozvanih kolačića. Kolačići su dijelovi informacija pohranjeni na tvrdom disku korisnika u svrhu vođenja evidencija. Kolačić ne može utvrditi vaše ime, e-mail adresu, telefonski broj ili bilo koju drugu osobnu informaciju o vama, osim ako ne odaberete pružiti te informacije. Određeni podaci (ali ne osobni podaci) su također pohranjeni u kolačićima u vašem internetskom pregledniku.

 Internetska stranica društva Fair wind d.o.o. koristi Google Analytics za analizu korištenja internetske stranice. Google Analytics koristi kolačiće za praćenje posjetitelja i iskustvo na internetskoj stranici. Informacije stvorene pomoću kolačića o vašem korištenju internetske stranice se prenose Googleu. Ove se informacije koriste za procjenu korištenja internetske stranice od strane posjetitelja i za sastavljanje statističkih izvješća o aktivnosti na internetskoj stranici za potrebe društva Fair wind d.o.o. Za više informacija o kolačićima Google Analyticsa molimo posjetite ovu poveznicu. Kako bi posjetiteljima internetske stranice pružio veći izbor o prikupljanju njihovih podataka od strane Google Analyticsa, Google je razvio dodatak preglednika za isključivanje opcije Google Analytics. Dodatak komunicira s JavaScriptom Google Analyticsa (ga.js) kako bi naznačio da informacije o posjetu internetskoj stranici ne bi trebale biti poslane u Google Analytics.

2.      Za što koristimo ove podatke?

Ove podatke koristimo za vođenje naše statistike o korištenju stranice kako bismo mogli poboljšati kvalitetu naše stranice.  Naglašavamo da ne prikupljamo vašu e-mail adresu ili bilo koje druge informacije, koje bi bilo moguće identificirati osobno.  

3.      Gdje se podaci pohranjuju i koliko dugo?

Ovi se podaci pohranjuju u Googleu sve dok mi to odaberemo, a odabrali smo razdoblje od 38 mjeseci kako bismo mogli izrađivati dugoročna statistička izvješća. Google politika o zadržavanju podataka nalazi se ovdje.

4.      S kime dijelimo podatke?

Osim društvu Fair Wind d.o.o., ovi su podaci dostupni Googleu. Kao Izvršitelj obrade, Google ima sporazum o obradi podataka koji je dostupan na njihovoj internetskoj stranici o sukladnosti u pogledu privatnosti.  Nadalje, možete zabraniti Googleu da prikuplja i analizira podatke stvorene pomoću kolačića o vašem korištenju internetske stranice instalacijom dodatka pretraživača koji se nalazi na ovoj poveznici.

2.      Slanje upita za rezervaciju putem online obrasca

a)     Koji se osobni podaci prikupljaju?

Ispunjavanjem i slanjem upita za rezervaciju putem online obrasca za rezervaciju na http://croatia-charter.hr/booking, sljedeći se podaci o vama prikupljaju automatski: vrijeme podnošenja obrasca, vaša IP adresa i internetski preglednik putem kojeg ste pristupili stranici, dok se drugi podaci poput imena i prezimena, e-mail adrese, broja telefona, broja osoba koje će biti na vašem charteru, odabrani brod i datum, broj tjedana i opcije chartera podaci koje šaljete po vlastitom odabiru.  

b)     Za što koristimo ove podatke?

Ove podatke koristimo kako bi vam poslali ponudu naših usluga, kao što ste zatražili u upitu.

c)      Gdje se podaci pohranjuju i koliko dugo?

Ovi se podaci pohranjuju na poslužitelju našeg pružatelja usluge web-hostinga i na našem uredskom računalu sve dok je to potrebno kako bi se održavao kontakt s vama u pogledu vašeg upita.  

d)     S kime dijelimo podatke?

Koristimo pružatelja web-hosting usluge treće strane, CloudAccess.net, koji je kao Voditelj obrade sukladan sa odredbama Opće uredbe o zaštiti podataka, kao i s drugim primjenjivim zakonima koji se odnose na privatnost. Kao Izvršitelj obrade, CloudAccess.net ima sporazum o obradi podataka koji je dostupan na njihovoj internetskoj stranici ovdje.

3.      Finalizacija rezervacije

a)     Koji se osobni podaci prikupljaju?

Kada odlučite finalizirati vašu rezervaciju, trebat ćete sljedeće osobne informacije: ime i prezime, adresu, broj kontakt telefona, e-mail adresu, dozvolu za voditelja brodice i dozvolu za korištenje VHF radijske stanice. Prikupljamo samo one podatke koji su nam potrebni za finalizaciju postupka rezervacije naših usluga

Predajom rezervacije također iskazujete suglasnost da ćete prije prijave ili u trenutku prijave morati predočiti vaš osobni identifikacijski dokument, tj. predati vaše osobne podatke (ime i prezime, vrsta i broj vašeg osobnog identifikacijskog dokumenta, spol, državu i adresu prebivališta, s datumom rođenja i državljanstvom), sve u svrhe evidencije turista pri Hrvatskom nacionalnom turističkom informacijskom sustavu – eVisitoru (Zakon o boravišnoj pristojbi, “Narodne novine” 152/08). Ovi se podaci prikupljaju u svrhu statističke obrade i koriste ih turističke zajednice, javna tijela i ministarstva u svezi s ovim postupkom (Ministarstvo turizma i turističke inspekcije, Ministarstvo unutarnjih poslova i Ministarstvo financija – Carinska uprava).

b)     Za što koristimo ove podatke?

Gore navedene podatke koristimo kako bismo vam pružili uslugu koju ste naručili. Nužno je da ste pravovremeno obaviješteni o svim aktivnostima u svezi s tom uslugom. Kako bismo to učinili, kontaktirat ćemo vas telefonski samo ako vjerujemo da je u vašem najboljem interesu da dobijete informacije što je prije moguće, a sve ostale informacije u svezi s vašim upitom ili rezervacijom šaljemo putem e-maila: upute za plaćanje, podsjetnike, račun, upute o dolasku u našu bazu... Čineći to, nikakve promotivne ni marketinške obavijesti neće dolaziti na vašu e-mail adresu, osim ako to niste izričito zatražili tijekom vašeg registracijskog postupka.

d)      Gdje se podaci pohranjuju i koliko dugo?

       Ovi se podaci pohranjuju u našem uredskom računalu i sustavima za upravljanje rezervacijama koje koristimo.  Vaše ćemo osobne podatke izbrisati po okončanju ugovornog odnosa ili ne kasnije od trenutka u kojem ovi podaci neće biti potrebni sukladno pravnim zahtjevima.

        Podaci dostavljeni u eVisitor su pohranjeni 10 godina, kao što je navedeno u njihovoj Politici o prikupljanju osobnih podataka, objavljenoj ovdje. Svako neovlašteno korištenje, objava, izmjena, obrada, reprodukcija, distribucija, snimanje, dodjela ili bilo koji drugi oblik neovlaštenog korištenja takvih osobnih podataka strogo je zabranjeno. Pritužbu u pogledu obrade vaših osobnih podataka možete podnijeti putem e-maila Turističkoj zajednici grada Splita: evisitor@visitsplit.com.

e)      S kime dijelimo podatke?

        Osim podataka koje smo dužni podnijeti Hrvatskom nacionalnom turističkom informacijskom sustavu – eVisitoru, koristimo sustave upravljanja rezervacijama treće strane, koje neće koristiti vaše podatke ni u koju svrhu i samo će ih držati u skladu s našom politikom o zadržavanju podataka. Niže je popis softverskih pružatelja i izvršitelja obrade treće strane:

  • Nausys
  • Booking Manager MMK

5.     Newsletter

a)     Koji se osobni podaci prikupljaju?

Ako ste nam dali vaš pristanak na primanje obavijesti o našim promotivnim aktivnostima, podijelit ćete s nama vašu e-mail adresu.

b)     Za što koristimo ove podatke?

Kako bismo vam povremeno slali naše marketinške kampanje u vezi ponuda koje nudimo, posebnim cijenama, ažuriranim informacijama... i kako bismo vam pružili sve informacije o razvoju naše internetske stranice.  

c)      Gdje se podaci pohranjuju i koliko dugo?

Ovi se podaci pohranjuju na poslužitelju našeg pružatelja usluge web hostinga sve dok se ne odjavite s našeg popisa primatelja newslettera klikom na gumb za odjavu u jednom od newslettera ili slanjem e-maila na booking@croatia-charter.hr za odjavu s našeg popisa.

d)     S kime dijelimo podatke?

Koristimo pružatelja web-hosting usluge treće strane, CloudAccess.net, koji je kao Voditelj obrade sukladan sa odredbama Opće uredbe o zaštiti podataka, kao i s drugim primjenjivim zakonima koji se odnose na privatnost. Kao Izvršitelj obrade, CloudAccess.net ima sporazum o obradi podataka koji je dostupan na njihovoj internetskoj stranici ovdje.

2.     Add Words, Facebook i Instagram

Zbog činjenice da koristimo Ad Words, Facebook i Instagram servise oglašavanja, postoje kodovi za praćenje, instalirani na našoj internetskoj stranici, tako da možemo upravljati učinkovitošću ovih kampanji. Unutar ove vrste praćenja ne pohranjujemo osobne podatke.

3.     Sigurnost plaćanja kreditnim karticama

Prilikom online plaćanja na našoj internetskoj stranici koristimo e-commerce banke Zagrebačka banka d.d. (http://www.zaba.hr), napredan sustav prihvaćanja platnih kartica na Internetu koji koristi najnovije sigurnosne tehnologije, poput Secure Socket Layer (SSL) sigurnosni protokol s najmanje 128-bitnim šifriranjem, kao i druge tehnologije i sigurnosne postupke koji su namijenjeni zaštiti privatnosti vaših podataka. Razmjena povjerljivih podataka između online sustava plaćanja i autorizacijskih centara društava kreditnih kartica vrši se putem Virtual Private Networka (VPN), potpuno zaštićenog od neovlaštenog pristupa.

E-commerce pruža potpunu privatnost podataka o vašoj kreditnoj kartici od trenutka u kojem ih ukucate u e-commerce obrazac plaćanja.

Podaci o plaćanju se šifrirano prosljeđuju s vašeg preglednika u banku koja je izdala vašu karticu. Mi nikada ne dolazimo u kontakt s potpunim informacijama o vašoj platnoj kartici. Izolirana jezgra neovisno prenosi i upravlja osjetljivim podacima, držeći ih u isto vrijeme potpuno sigurnima.
       Obrazac za registraciju podataka za plaćanje osiguran je krajnje pouzdanim SSL transportnim kodom. Prilikom plaćanja karticama navedenima u 3 – D sigurnosnim programom vaše banke valjanost kartice i vaš identitet se dodatno potvrđuju uporabom tokena ili lozinki. e-commerce se prema svim prikupljenim informacijama odnosi povjerljivo i sukladno tome s njima i rukuje. Informacije se koriste isključivo u svrhe za koje su namijenjene. Vaši osjetljivi podaci su potpuno sigurni, a njihova privatnost zajamčena najvišim sigurnosnim mehanizmima. Prikupljaju se samo informacije koje su ključne za provedbu zadaće u skladu s propisanim procedurama za online plaćanje.  Brojevi kartica nisu pohranjeni u našem sustavu.

4.     Izjava o konverziji

Sva će se plaćanja vršiti u hrvatskoj valuti. Iznos za koji će vaša kreditna kartica biti terećena utvrđuje se konverzijom cijene u eurima u hrvatske kune u skladu s trenutnim tečajem Hrvatske narodne banke. Pri terećenju vaše kreditne kartice, isti se iznos konvertira u vašu lokalnu valutu u skladu s tečajem udruženja kreditnih kartica. Kao rezultat ove konverzije postoji mogućnost u manjoj razlici od izvorne cijene navedene na našoj internetskoj stranici ili u ugovoru.

5.     Sigurnost prikupljenih informacija

Društvo Fair wind d.o.o. pridaje veliku važnost ovoj izjavi i smatramo da vjerodostojnost našeg poslovanja ovisi o činjenici u kojoj je mjeri poslovanje društva u skladu s ovom izjavom. Stoga društvo Fair wind d.o.o. posebnu pažnju pridaje sigurnosti i zaštiti prikupljenih informacija o korisniku od gubitka, izmjena, neovlaštenog pristupa i bilo koje vrste zlouporabe.

Prikupljene informacije nećemo koristiti u svrhe koje nisu navedene u ovoj izjavi, osim ako to nije nužno za postupke realizacije odabrane usluge.  

Društvo Fair wind d.o.o. ne prodaje, trguje, iznajmljuje ni daje vaše osobne podatke trećim osobama, osim u sljedećim slučajevima:

– Ako izričito i u pisanom obliku ne iskažete suglasnost na objavu određenih povjerljivih podataka za određenu svrhu ili određenoj osobi.  

– Ako Ministarstvo unutarnjih poslova ili nadležno državno odvjetništvo ne zatraži podatke u svrhu provedbe zadaća unutar svoje nadležnosti.

– Ako sud, odvjetnici ili javni bilježnik zatraži podatke u svojim postupcima, gdje je predaja takvih podataka zatražena pisanim putem.

– Ako Porezna uprava, Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje i Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje ne zatraže podatke zbog zakonskih obveza koje voditelj obrade ima prema njima.

– Ako smo obvezni predati podatke Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture i Ministarstvu turizma.  

6.     Pristup i ažuriranje vaših osobnih podataka

U bilo kojem trenutku nas možete kontaktirati putem e-mail adrese booking@croatia-charter.hr sa zahtjevom za pristup, izmjenu, dopunu ili brisanje bilo kojeg osobnog podatka koji o vama držimo. To ne uključuje bilo koji podatak koji smo obvezni držati iz administrativnih, pravnih ili sigurnosnih razloga.  

7.     Izmjene naše Politike privatnosti

S vremena na vrijeme možemo promijeniti našu Politiku privatnosti, kao i našu Izjavu o odricanju od odgovornosti. Ove ćemo izmjene objaviti na ovoj stranici i na stranici Izjave o odricanju od odgovornosti, tako da će naši posjetitelji uvijek biti upoznati s informacijama koje prikupljamo, kako ih koristimo i u kojim okolnostima dijelimo ove informacije s drugima.  

8.     Izjava o odricanju od odgovornosti internetske stranice

       Informacije sadržane na ovoj internetskoj stranici imaju svrhu samo općeg informiranja. Informacije pruža društvo Fair wind d.o.o. i, iako nastojimo informacije držati ažurnima i točnima, ne dajemo nikakve izjave ili jamstva bilo kakve vrste, izričite ili implicirane, u svezi s potpunošću, točnošću, pouzdanošću, prikladnošću ili dostupnošću u odnosu na internetsku stranicu ili informacije, proizvode, usluge ili povezane grafičke prikaze koji se nalaze na ovoj internetskoj stranici u bilo koju svrhu. Svaku pouzdanost koju date takvim informacijama stoga dajete isključivo na svoj vlastiti rizik. Ni u kojem slučaju nećemo biti odgovorni za bilo koji gubitak ili štetu uključujući, ali ne ograničavajući ih na, neizravni ili posljedični gubitak ili štetu, ili bilo koji gubitak ili štetu bilo koje vrste, nastalu kao posljedica gubitka podataka ili profita proizašlog iz, ili u svezi sa, korištenjem ove internetske stranice.

        Putem ove internetske stranice možete pristupiti drugim internetskim stranicama koje nisu pod kontrolom društva Fair wind d.o.o. Nemamo nikakvu kontrolu nad prirodom, sadržajem i dostupnošću ovih internetskih stranica. Uključenje bilo kojih poveznica ne impliciraju nužno preporuku ni podržavanje stavova koji su na njima iskazani.

        Veliki se napori ulažu u besprijekorno funkcioniranje internetske stranice. Međutim, društvo Fair wind d.o.o. ne preuzima odgovornost ni jamstvo ako je internetska stranica privremeno nedostupna zbog tehničkih razloga koji su izvan naše kontrole.  

9.     Vaše prihvaćanje ovih uvjeta

Korištenjem ove stranice iskazujete izričitu suglasnost s Politikom privatnosti društva Fair Wind d.o.o. Ako se ne slažete s ovom Politikom, molimo vas, nemojte koristiti našu stranicu. Vaš nastavak korištenja internetske stranice društva Fair Wind d.o.o. nakon objave izmjena ovih uvjeta će značiti da ste prihvatili te izmjene.  

Posljednje ažuriranje: 28. studenoga 2018.

 

Fair Wind Ltd uses cookies to improve your website experiences. You consent to our cookies if you continue to use this website.